Kastriotët “zbresin” në vendlindje

200

Historia vendoset historia në vendin e saj. Në kuadër të vitit mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, Këshilli i Qarkut Dibër organizoi ceremoninë e inaugurimit të memorialit “Përmendore e Familjes së Kastrioteve”, e vendosur në fshatin Kastriot.
Për herë të parë Kastriotët kthehen Kastriot. Ky memorial është puna dhe këmbungulja e intelektualëve dibranë që kanë mbledhur historinë, argumentet toponimike dhe historike, që ky është vendi i kastriotëve.
Tashmë, kjo përmendore do të shfrytëzohet për turizmin historik.

S'KA KOMENTE