26 April 2019 4:42

Bulqiza si vlerë studimesh

Këtë vit “vitrinës” së librit ndërkombëtar i  është shtuar edhe një libër i ri. Autori i këtij libri (monografi) është Prof. Asoc. Dr. Gafur Muka ndërsa titulli i tij në shqip është “Ndërtimi dhe...

Portreti dhe shembëlltyra etnokulturore e Grazhdanit

  Dr. Hajri Mandri Njeriu që nuk interesohet të mësojë prejardhjen e prindërve, dhe farefisit të vet, i shëmbëllen personit të humbur në xhungël. (Proverb) Këtë libër ja kushtoj Grazhdanit të Dibrës, bashkëfshatarëve të mi të dashur,...

VELO CFARKU PROMOVON “MOZAIK EPISODESH E NGJARJESH, RRJEDHËS DRINIT ZI”

NJË SKANER I IMËT DHE YLL POLAR PËR GOLLOBORDËN E DIBRËN Me datën 3 nëntor 2018 në sallën qendrore të Muzeut Historik Kombëtar u zhvillua promovimi i librit të pestë të shkrimtarit dhe publicistit Velo...

Në qoshe të oxhakut tërnovas flitej për histori

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj Ditë më parë miku im i hershëm Sakip Cami nga Dibra, më prezanton një autor të ri me emrin Eduart R. Ramçi. Ka shkruar një libër për fshatin e tij,...

Zana (Vajza)e liqenit të zi të Tërnovës

EDUART RAMÇI -Legjenda e sirenës së liqenit- Në pranverë dhe në verë barinjtë nga Tërnova, ngjitnin çdo ditë malin përpjetë duke kullotur bagëtitë së bashku me qentë e tyre të racës Molosa ose siç i quanin ndryshe...

Historia e një spektakli

Nga Halil RAMA   DRITËRO AGOLLI: “Hazis Ndreu, miku im, mjeshtër i humorit dibran. Sot e kësaj dite si ai nuk gjen më. I papërsëritshëm, i papërtuar, modest dhe shpirtmirë”   MOIKOM ZEQO: “Hazisi është unik. I...

U PROMOVUAN DOKUMENTARI DHE LIBRI “LUTFI NDREU, MESUES DHE ARTIST”

Personalitete të shquara te letërsisë, artit dhe kulturës, si dhe ajka e inteligjencës dibrane dhe asaj mbarëkombëtare ndoqën sot (30 Qershor 2018), me interes të jashtëzakonshëm dokumentarin “LUTFI NDREU, MESUES DHE ARTIST” dhe promovimin...

Na ishte një herë një fis…

Nga Ahmet Kamberi Na ishte një herë e një kohë një fis që banonte anës detit, pranë fushash e mes malesh me plot të mira, por që robtohej të gjallonte. I Pari i fisit nuk...

Malësia e Gollobordës

Veçoritë fiziko – gjeografike dhe potenciali ekonomik i zonës Çermenikë – Gollobordë – Martanesh   Dr. Elvira Bollobani (Dodoveci)* Malësia e Gollobordës Malësia e Gollobordës shtrihet në lindje të vendit tonë. Në aspektin gjeografik shtrihet ndërmjet malësisë...

“MOS IK TE LUTEM” – libri i katërt i poetit Demir Rusi

“Mos ik të lutem” (vargje për nënën) është libri i katërt i poetit Demir Rusi. Ky vëllim poetik vjen fill pas librit “Anja”, i botuar pak kohë më parë, duke ndjekur një linjë mendimi...
- Advertisement -