26 April 2019 4:29

Frika, llojet dhe disa çrregullime psikologjike që lidhen me të

Agim Demiri Fjala “frikë” është një fjalë që tregon : 1) përjetim që provohet në raport me rrezik të vërtetë ose të përfytyruar. 2) ankth , makth , shqetësim . (Kuteli 217. Dardhojmeli ishte trim , s’dinte ç’është...

Depresioni

Nga Agim DEMIRI Depresion është një fjalë e huaj që ka në gjuhën shqipe sinonimin me fjalën “përmbytje” të një vendi të ulët që ndodhet nën nivelin e detit apo shtratin e një uji të...

Shëndeti si barazpeshim i funksionit të të gjitha organeve

  Nga Agim Demiri Flitet shpesh për probleme mendore:- shqetësime mendore, edukim mendor, punë mendore etj., sikur këto të jenë një anë e veçantë e problemeve të përsonalietit. Kohët e fundit është shtuar interesi për këte...

Dhe një nxënës në klasën tuaj

(Vështrim tiflopedagogjik)   Dr.Hajri Mandri Përjetimi emocional i fëmijëve me dëmtime pamore është i ndryshëm në momente të ndryshme gjatë stadeve  të edukimit të tij. Kështu mund të përmendim kalimin e tij nga jeta parashkollore në atë...

A ekziston zaptimi nga xhindi ose satani?

  I nderuar doktor Demiri, kam lexurar një libër të Scott Peck me titull “Bijtë e gënjeshtrës” i cili në fakt më ka trembur shumë pasi ky shkencëtar i madh e pranon se ekziston satani...

A shërohet varësia nga bixhozi dhe droga me psikoterapi?

– Jam një prind tepër i shqetësuar që mezi po e përballoj jetën. Nuk e di se nga na mbiu kjo dreq droge! Sa s’më ra tavani në kokë kur mora vesh se djali...

Gjashtë metoda natyrale, për të shmangur dhimbjet e kokës

Dhimbja e kokës është shumë shqetësuese për miliona njerëz. Ekzistojnë shumë metoda natyrale për largimin e shpejtë të dhimbjes së kokës. 1. Pini ujë Shpesh dhimbja e kokës ndodh për shkak të dehidratimit. Prandaj mundohuni të...

Ç’është depresioni i maskuar te fëmijët dhe adoleshentët?

– I nderuar Dr. Demiri, unë që po ju shkruaj jam nëna e një djali adoleshent. Djali im kishte ankesa të shumta trupore dhe e kam vizituar kudo, sa te një doktor, te tjetri....

Mësuesi dhe përballja me frustacionet

Mësuesit janë të ndryshëm, disa janë më efektivë se të tjerët, disa kanë rendiment më të kufizuar. Kur themi të kufizuar kemi nënkuptuar edhe koefiçentin e inteligjencës dhe fuqinë për të ndërtuar ide të...
- Advertisement -