22 March 2019 2:10

“REFLEKSIONE ESTETIKE” TË HAJRI MANDRIT, NJË VLERË...

Nga Sakip Cami* Dr. HajriMandri, doktoruar në fushën e studimeve të letërsisë dhe të folklorit ka një bibliografi të pasur personale. Ai është poet, dramaturg, studiues dhe pedagog. Por objekt i këtij shkrimi janë pikërisht...

Routledge boton veprën e Gëzim Alpion

“Takimet e Civilizimeve: Nga Aleksandri i Madh tek Nënë Tereza”   Xhemail Peci* Londër, 14 Tetor 2017 Vepra e Dr Gëzim Alpion, sociolog në Universitetin e Birminghamit në Angli,‘Encounters with Civilizations:   From   Alexander the Great   to   Mother   Teresa’,  ...

Përtej kronikës së disa jetëve

•Shkrimtari dhe publicisti Halil Rama, në këtë libër na rreshton vlera të shumta të qytetarisë dibrane, të përkushtimit të brezave të saj. Të fushave të ndryshme të jetës. Libri është bazuar në një treshe...

PËRFAQËSIM DINJITOZ I FËMIJËVE TË BULQIZËS NË NJË FESTIVAL NDËRKOMBËTAR NË PARMA

Grupi artistik i fëmijëve të bashkisë Bulqizë ka marrë pjesë në aktivitetin “Festival Intranazionale Day Giovani” që u zhvillua nga data 24.06.2017 dhe zgjati deri me 08.07.2017 në Berceto, Parma, Itali. Ky Festival bazohet...

SHEMBULL I RI, I ATDHETARIZMIT E QENDRESËS SË PAEPUR TË...

Nga Prof.Murat Gecaj Më datën 25 korrik 2017, në qytetin e bukur të Strugës u përurua libri i ri, “Dhoma 334”, kushtuar deputetit shqiptar të Kuvendit të Maedonisë, Ziadin Sela. Ai ka autorë Juristen Saranda...

MARTIN CUKALLA

Qentë legena qentë: as të hanë, as të lehin! në gjumë trotuarëve gjithë ditën e lume i fshihen diellit, i fshihen… nata bekon në errësirë urinë e tyre. nëpër kazanë plehrash zëri u është bërë kuitje. egërsisht për ca kocka luftë e re. e përnatëshme lufta… Dështim a borxh?! flutur...

Festohet pelegrinazhi Ballem Sulltan

•    Në këtë peligrinazh morën pjesë si kryegjyshi botëror DEDE Edmond Brahimaj dhe shumë Baballarë të Tyrbeve nga e gjithë Shqipëria Mijëra besimtarë bektashianë nga e gjithë Shqipëria vizituan vendin e quajtur Ballem Sulltan, të...

Pehlivanët e Gollobordës

Nga HILË LUSHAKU; RAZI RAMA Nisma e Shoqatës Sportive “Golloborda” për të shkruar librin “Pehlivanët e Gollobordës” bashkoi zemrat e shumë bijve të saj për të kontribuar me të gjitha mënyrat në pasurimin e...

NJË LIBËR QË NA BASHKON

Libri “Pehlivanët e Gollobordës” u promovua në Tiranë, në praninë e qindra studjuesve   Dr. Besnik RAMA Nëse ke nostalgji për traditën e bukur të mundjes në livadh, shfleto librin “Pehlivanët e Gollobordës”. Të jesh i sigurt...

JAM EUROPIAN NË SHQIPËRI DHE SHQIPTAR NË EUROPË

Një veprimtari  bashkëkohore  në shkollën 9-vjeçare Shupenzë Shkolla 9-vjeçare Shupenzë  është  e para shkollë  7-vjeçare  në Grykë të Vogël,  ndër më të herëshmet  në bashkinë e Bulqizës.  I hapi dyert e saj në vitin 1950, ...
- Advertisement -