26 April 2019 4:28

Beteja e parë e Skënderbeut

Nga Ramazan Kica Libri im mbi betejën e parë të Skënderbeut, botuar në fund të vitit 2017, studion vendin se ku është zhvilluar beteja e vitit 1444 e ushtrisë së Gjergj Kastriotit, kundër ushtrisë osmane...

Kromi mbaron për 8 vite/Ministria e Financave: Po e shterojnë eksportet

Ministria e Financave në relacionin që shoqëron paketën fiskale në zërin e taksave kombëtare jep një të dhënë alarmante; kromi në Shqipëri do të mbarojë për 8 vite. Kjo pasi hapi i eksportit është mjaft...

BULQIZA DHE RESURSET E SAJ NATYRORE MUNDËSI TË MËDHA PËR ZHVILLIMIN E TURIZIMIT...

Dr. Hasan CANI Shekulli që e lamë pas, ka përjetuar ndryshime të konsiderueshme, për sa i përket rritjes së ndikimit të njeriut në mjedisin jetësor, si rrjedhojë e ritmeve të larta të rritjes së popullsisë...

Vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor tek “Shkëmbi i Kullës së Skënderbeut”

Nga Sami CURRI Një eksperiencë shumë e bukur që për një ditë të ishim shoqërues të Prof. Dr. Adem Bunguri, i cili bëri një vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor në vendin e quajtur “Shkëmbi i Kullës së...

TË MOS PËRDOREN CELULARËT! E (PA)MUNDUR?!

Dr.Besnik RAMA* Urdhri i znj. Lindita Nikolla, ministër i Arsimit, Sportit dhe Rinisë për mospërdorimin e celularëve nga mësuesit dhe nxënësit gjatë procesit mësimor, i nxjerrë kohët e fundit, edhe pse në ditët e pushimeve...

SIGMAINTERALBANIAN VIG SHA TË PAGUAJË DETYRIMIN KONTRAKTUAL

•    Është absurd qëndrimi i drejtuesve të SIGMAINTERALBANIAN VIG sha, për t’ju  shmangur shpërblimit, duke nxjerrë pretekse të cilat nuk kanë bazë ligjore.  Akt – marrëveshjet që kompanitë nënshkruajnë me subjektet minerare janë të...

RTL dhe Gazeta Bulqiza dënojnë dhunën ndaj Bledi Kasmit

Shoqata e Transmetuesve Radiotelevizive Kabllore e Valore të Shqipërise (RTL) dhe Redaksia e Gazetës Bulqiza dënojnë me forcë dhunën e policisë ndaj gazetarit të“Rilindja Demokratike“, Bledi Kasmi, gjatë protestës së opozitës, të shtunën e...

4000 të rinj dibranë, azilantë në Europë

Nga PUBLIK.Live Gjthkujt i duket normale që në Dibër nuk ka shpresë, nuk ka të ardhme dhe rinia dhe popullsia më vitale ikën në Tiranë, Durrës apo jashtë vendit. Nga 1990, Dibra ka qenë me 100,000...

Ligji për Strehimin social, përpjekje për të nështruar më të dobtit

Dhurata Çupi Kjo qeveri vijon të uzurpojë gjithçka që i del përpara në këtë vend, e veçanërisht në kurriz të të pamundurit. Miratimi i ligjit për Strehimin social vetëm nga socialistët në seancën e datës 3...

Kuksianë, dibranë, shkodranë ‘zaptojnë’ burgjet e Britanisë

Ambasadori i Britanisë së Madhe Duncan Norman, teksa foli për krimin e organizuar nga Shkodra, para disa ditësh, deklaroi se numri i të arrestuarve shqiptarë në burgjet e Anglisë është rritur ndjeshëm. Ambasadori shprehet se...
- Advertisement -