26 April 2019 3:56

“Universiteti” ku studjoi elita e Dibrës

Nga Halil RAMA • Nga ky “universitet” nisën rrugëtimin e tyre drejt majave të shkencës, jurisprudencës, kulturës e publicistikës: prof.dr.Shaban Sinani, prof.drMyqerem Tafaj, prof.dr.Fehmi Abdiu, prof.dr.Shefqet Hoxha, prof.dr.Arian Kadiu, shkrimtari Lutfi Hanku, gjeneral Kudusi Lama,...

BULQIZA DHE RESURSET E SAJ NATYRORE MUNDËSI TË MËDHA PËR ZHVILLIMIN E TURIZIMIT...

Dr. Hasan CANI Shekulli që e lamë pas, ka përjetuar ndryshime të konsiderueshme, për sa i përket rritjes së ndikimit të njeriut në mjedisin jetësor, si rrjedhojë e ritmeve të larta të rritjes së popullsisë...

Njeriu i Trump: Ndryshimi i kufijve, ide e Rusisë për të destabilizuar Ballkanin

I dërguari i Presidentit Trump, Ron Johnson i cili në kuadër të një vizite në Rajon ishte (më 10 dhe 11 shtator 2018) edhe në Prishtinë e Beograd duke folur rreth lidhur çështjes së...

Të bëjmë më shumë kujdes me shkollën!

Sefulla KATA* Është folur shumë për arsimin në vendin tonë, është bërë Ligji i ri për arsimin, janë ndërmarrë reforma nga më të ndryshmet, disa të suksesshme, të tjera më pak të suksesshme, janë hartuar...

Vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor tek “Shkëmbi i Kullës së Skënderbeut”

Nga Sami CURRI Një eksperiencë shumë e bukur që për një ditë të ishim shoqërues të Prof. Dr. Adem Bunguri, i cili bëri një vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor në vendin e quajtur “Shkëmbi i Kullës së...

TË MOS PËRDOREN CELULARËT! E (PA)MUNDUR?!

Dr.Besnik RAMA* Urdhri i znj. Lindita Nikolla, ministër i Arsimit, Sportit dhe Rinisë për mospërdorimin e celularëve nga mësuesit dhe nxënësit gjatë procesit mësimor, i nxjerrë kohët e fundit, edhe pse në ditët e pushimeve...

SIGMAINTERALBANIAN VIG SHA TË PAGUAJË DETYRIMIN KONTRAKTUAL

•    Është absurd qëndrimi i drejtuesve të SIGMAINTERALBANIAN VIG sha, për t’ju  shmangur shpërblimit, duke nxjerrë pretekse të cilat nuk kanë bazë ligjore.  Akt – marrëveshjet që kompanitë nënshkruajnë me subjektet minerare janë të...

RTL dhe Gazeta Bulqiza dënojnë dhunën ndaj Bledi Kasmit

Shoqata e Transmetuesve Radiotelevizive Kabllore e Valore të Shqipërise (RTL) dhe Redaksia e Gazetës Bulqiza dënojnë me forcë dhunën e policisë ndaj gazetarit të“Rilindja Demokratike“, Bledi Kasmi, gjatë protestës së opozitës, të shtunën e...

4000 të rinj dibranë, azilantë në Europë

Nga PUBLIK.Live Gjthkujt i duket normale që në Dibër nuk ka shpresë, nuk ka të ardhme dhe rinia dhe popullsia më vitale ikën në Tiranë, Durrës apo jashtë vendit. Nga 1990, Dibra ka qenë me 100,000...

Ligji për Strehimin social, përpjekje për të nështruar më të dobtit

Dhurata Çupi Kjo qeveri vijon të uzurpojë gjithçka që i del përpara në këtë vend, e veçanërisht në kurriz të të pamundurit. Miratimi i ligjit për Strehimin social vetëm nga socialistët në seancën e datës 3...
- Advertisement -