22 March 2019 11:09

Prindër e nxënës të shkollës “Shefqet Tançi” Bulqizë, protestë për shkollën

• “Ndryshimi i shkollës për zhvillimin e procesit mësimor nga Shkolla “Shefqet Tançi” në shkollën “Xhevdet Doda” do të bëhet pasi në godinën aktuale po zhvillohen punime për rikonstruksionin e saj. Kjo për shkak,...

Çerenec i Epërm, banorët: Jemi të harruar

Banorët e fshatit Cerenec i Epërm, në bashkinë Bulqizë, ankojnë se kanë ngelur të harruar dhe të braktisur nga shteti, pasi në këtë fshat mungon çdo gjë për një jetë sadopak normale. Në fshatin...

Përkujtimore për rezistencën në Fushë – Bulqizë

Në Kodër të Danit në Fush-Bulqizë është organizuar një përkujtimore ku është vendosur edhe një pllakat që simbolizon rezistencën e banorëve të kësaj zonë për mbrojtjen e pyjeve.  Në këte takim morën pjesë banorë...

Ditë feste në Dibër, për të promovuar zonën dhe thithur turistët

Këtë vit në Dibër u organizuan disa ditë rresht aktivitete të ndryshme me qëllim për të prezantuar zonën turistike. Vendorët besojnë se përmes një feste të tillë do të arrijnë qëllimet që Dibra të...

Kastriotët “zbresin” në vendlindje

Historia vendoset historia në vendin e saj. Në kuadër të vitit mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit - Skënderbeut, Këshilli i Qarkut Dibër organizoi ceremoninë e inaugurimit të memorialit “Përmendore e Familjes së Kastrioteve”, e vendosur...

Vazhdon puna në Rrugën e Arbërit, do të nisë ndërtimi i urës së Vashës

ATSH/ Vazhdon me intensitet të lartë puna në kantierin e ndërtimit të rrugës së Arbrit e cila do të jetë realitet brenda tre vjetësh. Rruga do të shkurtojë kohën e lidhjes së Klosit, Bulqizës...

Shkup/ Merkel nxit maqedonasit të përkrahin marrëveshjen e emrit me Greqinë

Kryetarja e turbinës ekonomike të Bashkimit Evropian, kancelaria gjermane Angela Merkel, ka zbritur më 8 shtator në Maqedoni për të nxitur qytetarët të përkrahin marrëveshjen e emrit me Greqinë, si rruga kryesore për integrimin...

Kocijançiç: Jo lëvdata politikës dhe veprimeve të Milosheviç

“BE-ja pret që Serbia dhe Kosova të vazhdojnë dialogun me të njëjtin angazhim si më parë”. Kështu deklaroi zëdhënësja e BE-së, Maja Kocijançiç. Kocijançiç vuri në dukje se BE ka theksuar shumë qartë parimet e...

RRUGA E ARBËRIT NË START TË MBARË

Sami Curri Fshati Fshat në Klos ka disa muaj që gumëzhin nga makinat e tonazhit të rëndë që po punojnë për hapjen e Rrugës së Arbërit, veprës kaq shumë të premtuar nga politika për Dibranët...

Tatuazhi i Skënderbeut në krahun e Gjetan Ketës

Jonny Ismail Keta   “Gjergj KASTRIOTI”. - Nga meraku të mos e turpëroj në ringun e boksit nuk e bëra tatuazh të madhin.! I njejti edukim dhe krenari për heroin ishte dhe tek GJETANI. Falë zemrës së...
- Advertisement -